Wat neem je mee op een wandelvakantie?

Je hebt besloten je vakantie eens over een andere boeg te gooien en gaat op wandelvakantie. Op zo’n vakantie neem je natuurlijk andere spullen mee dan op een zon, zee en strandvakantie. Maar welke spullen zijn echt onmisbaar wanneer je veel gaat hiken?

Wandelschoenen

Wat voor soort wandelschoenen je het beste kunt dragen hangt af van het terrein waar je gaat lopen. Een ding is in ieder geval zeker, extreem lange voettochten op je Adidas Schoenen die je dagelijks draagt is doorgaans niet zo’n goed idee. Zorg er dus echt voor dat je speciale wandelschoenen aanschaft en inloopt voordat je vertrekt naar je bestemming.

Softshell

Een softshell is een waterafstotende jas of jack, welke goed ademt en tussen de 70% en 100% waterdicht is. Deze eigenschappen maakt een softshell uitermate geschikt voor activiteiten waarbij je veel gaat zweten. Er zijn verschillende soorten softshells op de markt, en de ene is de andere nu eenmaal niet. Neem dus altijd even goed de tijd om de juiste softshell te vinden die bij jouw wensen past.

Rugzak

Wat voor soort rugzak je nodig hebt hangt sterk af van het type wandeltochten dat je gaat maken. Ga je enkel dagtochten doen op je wandelvakantie, dan is een kleinere daypack voldoende. Hier stop je wat eten, drinken en andere benodigdheden in en je bent klaar om te gaan. Voor meerdaagse tochten heb je uiteraard een grotere backpack nodig, zodat je jouw tent, slaapzak en eventueel wat kleding ook mee kunt nemen.

alante-x