Zoek de goedkoopste vluchten

 

Vluchten kunnen vaak een aardige duit kosten. Zeker reizen naar verre bestemmingen kunnen aardig in prijs oplopen. Dit is ook logisch, gezien de enorme afstanden die worden overbrugd. Door goed te zoeken naar de juiste tickets kun je echter een hoop besparen. De meeste mensen zijn geen fan van vliegen omdat het lang duurt en je met vele controles te maken hebt op allerlei vliegvelden. Maar uiteindelijk is dit vaak noodzaak voor de algehele veiligheid.

Om op zoek te gaan naar de beste deals zijn er meerdere manieren. Het ligt er vaak aan wat de wensen van de reiziger zelf zijn. Zijn deze zeer flexibel en niet per se gebonden aan vele dingen, dan maakt het dit gemakkelijker. Is dit niet zo, dan wordt het een ander verhaal. Met de volgende tips kun je echter een stuk goedkoper uit komen.

Kies de juiste reistijd

De bepalende factor voor een vliegticket is vraag en aanbod. Met andere woorden, ga je in een periode op reis die populair is, dan is het al snel stukken duurder. Dit zien we vooral rond de feestdagen en in de vakantiemaanden juli en augustus. Voor reizigers vanuit Europa geldt dit vrijwel altijd. Door deze periodes te vermijden bespaar je vaak flink op je vliegtickets.

De minst populaire maanden zijn vaak maart, april, oktober en november. Door in deze periodes op reis te gaan bestaat de kans dat je honderden euro’s minder betaald voor precies dezelfde stoel dan wanneer je gaat rond de populaire dagen van het jaar. Hetzelfde gaat op voor de reisdagen. Tickets in het weekend en de dagen hier vlak voor en na zijn meer in trek dan op doordeweekse dagen. Heb je dus de mogelijkheid om doordeweeks te vliegen, doe overweeg dit dan zeker!

Neem een langere route

Wanneer je een zoekopdracht voor tickets in gaat voeren komen er vaak verschillende opties naar voren. Meestal staat er eerst de optie om rechtstreeks te vliegen wanneer dit mogelijk is. Vervolgens krijg je allerlei alternatieve routes met één, twee of meer overstappen. Dit is zeker niet altijd praktisch, maar wel vaak vele malen goedkoper. Heb je dus de tijd en flexibiliteit om wat langer onderweg te zijn, dan kun je op deze manier ongetwijfeld je slag slaan.

Vergelijk zoveel mogelijk

Na het vinden van de juiste route kun je nog een stapje verder gaan. Des te meer tijd je gebruikt voor de research, des te meer opties je tegen zult komen. Er zijn talloze sites om dezelfde tickets op te vergelijken, vaak met als uitkomst verschillen in prijs. Ondanks dat dit veelal om een paar tientjes gaat, kan het verschil soms veel groter zijn. De tarieven voor exact dezelfde stoel, route en tijd zijn bij de ene aanbieder soms vele malen voordeliger dan bij de ander.

alante-x