Spelletjes voor op de camping

Wanneer je vakantie op de camping viert zijn er ontelbaar veel spelletjes te bedenken als tijdverdrijf. In dit artikel nemen we er een aantal met je door.

Flessenvoetbal

Elke deelnemer krijgt een PET-fles welke gevuld is met water. Iedereen dient zijn of haar fles in het speelveld te zetten. Dit kan op een willekeurige plek in een langwerpig voetbalveld, het kan in een cirkel, en wanneer je slechts met zijn tweeën bent zet je de flessen recht tegenover elkaar. Wanneer iedereen zijn fles klaar heeft staan wordt de bal in het spel gebracht en is het zaak dat de spelers met de bal elkaars fles omschoppen en deze speler water verliest. Het is dus niet enkel een kwestie van aanvallen maar ook van verdedigen. Is je fles namelijk leeg dan lig je uit het spel. Je kunt natuurlijk een toernooitje houden met de hele camping waarbij je als klap op de vuurpijl aan het einde van de wedstrijd een aantal voetbal-taarten klaar hebt staan om uit te delen aan de spelers.

Kubb

Dit van oorsprong Zweedse spel is een echt campingspel, want je kunt namelijk spelen met 2 tot 12 spelers. Deze spelers worden ingedeeld in twee teams en elk team begint met een rij van vijf houten blokken voor hun neus. In het midden van het speelveld bevindt zich de koning. Elk team krijgt vervolgens zes stokken in de hand waarmee de blokken van de tegenstander omgegooid moeten worden. Als allerlaatst dien je de koning om te gooien, en wanneer dat gelukt is heb je natuurlijk gewonnen. Het is een spel dat gespeeld kan worden door jong en oud en waarvan succes gegarandeerd is.

alante-x