Idyllische vakantiehuisjes in Noorwegen: eenvoudig, maar gerieflijk

Wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen heb je een ruime keuze uit verschillende soorten accommodaties. Zo zou je bijvoorbeeld voor een hotel kunnen kiezen wanneer je van luxe en comfort houdt, maar voor een puur Scandinavisch gevoel kun je beter voor een landelijk vakantiehuisje kiezen. In dit artikel wordt de laatste optie besproken.

Wanneer je een vakantiehuisje gaat huren kies je vaak voor een langer verblijf op dezelfde plek. Dit geeft je natuurlijk wel de mogelijkheid om de hele regio eromheen goed te verkennen, waarbij je elke avond weer terugkeert naar je gezellige Noorse huisje. Bovendien biedt een vakantiehuisje extra luxe vergeleken met bijvoorbeeld een tent of een camper. In een vakantiehuisJe heb je immers de beschikking over je eigen kookgelegenheid, opgemaakte bedden, een woonkamer met sisal vloerkleden in Scandinavische stijl en een warme douche, wat erg fijn is nadat je al wandelend de prachtige omgeving hebt verkend. Er zijn overigens verschillende soorten vakantiehuisjes in Noorwegen, maar om het overzichtelijk te houden maken we hier een onderscheid tussen vakantiehuisjes en campinghutten.

Campinghutten

Bijna alle campings in Noorwegen hebben naast standplaatsen voor tenten, campers en caravans ook een aantal campinghutten beschikbaar. Bij de ene camping zijn deze hutten op één hand te tellen, terwijl de andere camping er vol mee staat. Een campinghut is over het algemeen niet heel erg groot, het totaaloppervlak bedraagt vaak zo’n 20 tot 30 m2. Een dergelijke hut is dan ook geschikt voor 2 tot 4 personen. De inrichting is vrij basic en biedt slechts het hoognodige voor je verblijf. In feite kun je een campinghut het best vergelijken met een veredelde tent of caravan.

Vakantiehuisjes

Een vakantiehuisje biedt doorgaans net wat meer ruimte, luxe en privacy dan een campinghut, waardoor de prijzen gemiddeld ook wat hoger liggen. Vakantiehuisjes kennen echter een grote verscheidenheid aan voorzieningen en andere benodigdheden.

alante-x