Geniet van Zuid-Europa

Zuid-Europa, het beloofde gebied voor vakantiegangers in alle soorten en maten. Er zijn een aantal landen die zich ongekend goed lenen voor allerlei soorten vakanties. Het is heerlijk om hier rond te dwalen, dingen te bekijken en op zoek te gaan naar leuke plaatsjes, mooie stranden en prachtige natuur. Wat wij als vakantiegangers uit de Benelux nog het leukste vinden? Het weer natuurlijk! Wij zijn namelijk niet altijd het beste weer gewend. In Zuid-Europa is dit wel anders, want er zijn meer zonuren en er is over het algemeen een hogere temperatuur. De volgende landen mag je zeker niet missen!

Spanje

Het grootste gedeelte van het Iberische schiereiland wordt beslagen door Spanje. Het staat bol van cultuur, historie, lekker eten, mooie stranden en indrukwekkende steden. De hoofdstad Madrid, kustplaatsen Barcelona, Valencia en Malaga en het verrassend leuke Sevilla verdienen allemaal een bezoek. Daarnaast zijn er vele badplaatsen die ongekend populair zijn onder toeristen. Zeker de moeite waard dus.

Portugal

Naast Spanje, in het Westen van het Iberisch schiereiland, vinden we Portugal. Het land wordt aan een kant door de kust begrensd en aan de andere kant dus door de Spaanse buren. Steden Lissabon en Porto zijn heerlijk om meerdere dagen te vertoeven. De heerlijke portwijn, het beste eten en een schat aan culturele hoogtepunten zijn allemaal mooie redenen om hier eens op bezoek te gaan.

Helemaal in het Zuiden ligt de streek de Algarve. Deze is zeer geliefd bij vakantiegangers uit Nederland, onder andere vanwege de mooie stranden. Een ander pluspunt is het lekkere weer in deze streek. Zo kun je er, zelfs in de wintermaanden, vanuit gaan dat het sowieso lekker zacht is. In de zomer is het hier zelfs enorm heet. Kortom, Portugal is, net als Spanje overigens, zeker de moeite om eens te bezoeken en van een heerlijke vakantie te genieten.

alante-x