De leukste wanddecoratie die je als souvenir koopt

Als je eindelijk die fantastische vakantie hebt geboekt, wil je natuurlijk herinneringen voor later vastleggen. Misschien ben je één van die mensen die duizenden foto’s maakt, maar vervolgens niet de tijd neemt om ze later te bekijken. Waarom koop je op reis geen leuke wanddecoratie die je woonkamer levendiger maakt én je weer meevoert naar dat palmenstrand of schilderachtige bergdorpje? Dit zijn een paar van de leukste soorten wanddecoratie die je op vakantie kan aanschaffen.

Aardewerken schalen uit Marokko

De met de hand beschilderde keramieken schalen uit Marokko zijn eigenlijk veel te mooi om eten op te serveren. Deze grote serviesstukken met geometrische patronen worden dan ook vaak als wanddecoratie. Ben je van plan om zo’n mooi stuk aardewerk te kopen op je volgende vakantie? Zorg thuis voor een geschikte drager, hang de schaal op een plek waar de zon met de kleuren onder het glazuur kan spelen, en je hebt een echte centerpiece voor je woonkamer.

Polynesische maskers

Ben jij één van de uitverkorenen die een reis naar de tropische Stille Oceaan kan maken? Dan zal je vast geïnteresseerd zijn in de duizelingwekkend complexe maskers, palen en standbeeldjes die daar door middel van houtsnijwerk worden gemaakt. Een woest Polynesisch masker van hout, schelpen en kralen doet het geweldig als wanddecoratie naast je tropische kamerplanten en aquarium.

Japanse waaiers

Deze met de hand beschilderde waaiers zijn niet goedkoop. Ze zijn wel prachtig en vertegenwoordigen een belangrijke deel van de populaire en unieke Japanse cultuur. Er zijn waaiers voor mannen en vrouwen te koop op vakantie. Maar je kan natuurlijk gewoon het exemplaar aan de muur hangen waarvan de kleur en het patroon jou het best bevalt.

Aziatische muurkleden

In verschillende landen in Centraal-Azië is het weven van textiel één van de populairste kunstvormen. In landen als Iran, Turkmenistan en Kazachstan vind je kleden met abstracte weefpatronen in felle, contrasterende kleuren. Als je daar zo’n kleed koopt en als wanddecoratie gebruikt, roept dat bij iedereen die op bezoek komt meteen associaties op met jouw exotische vakantie.

Caribische hangmatten

De oorspronkelijke bewoners van het Caribisch gebied sliepen in hangmatten, zodat ze geen last hadden van slangen en schorpioenen die hun hut een nachtelijk bezoek kwamen brengen. Deze hangmatten, geweven van stevige plantenvezels, zijn nog steeds één van de meest herkenbare souvenirs die er aan toeristen worden verkocht. Het mooiste is dat je een hangmat met één extra haak niet alleen als wanddecoratie, maar ook als relaxplek kan gebruiken!

alante-x