De mooiste verre bestemmingen

Het fijne van een flink grote reis maken is dat je de kans krijgt om je horizon te verbreden. Bestemmingen die dicht bij huis gelegen zijn hebben vaak meer weg van het thuisland zelf. Ga je echter ver buiten Europa op pad, dan valt snel te merken dat eigenlijk alles anders is. Compleet andere culturen, talen, accenten, gewoonten en een algehele top-ervaring liggen aan je voeten. Om een beetje in de stemming te komen zijn hier alvast een aantal landen die ver van huis gelegen zijn. Allemaal barsten ze van de cultuur en lenen ze zich prima om een prachtige rondreis in te maken.

Japan

Het land van de rijzende zon is een absolute aanrader. Japan is een Oosters land wat qua gebruiken een ware cultuurshock teweeg kan brengen. Van het eten tot gewoonten van de lokale bevolking die in het Westen als zeer apart worden gezien, het kan hier allemaal. Het land loopt wat technologie betreft altijd een stapje voor op de rest van de wereld. Met prachtige, immens grote steden als Tokio, Osaka, Sapporo en Yokohama valt er genoeg te zien. Daarnaast mag je zeker de prachtige tempel en Mount Fuji niet missen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bekend van meerdere dingen. Het land ligt in het Zuidelijkste puntje van het continent Afrika. Ondanks dat er van alles aan de hand is in het land, is het een zeer geliefde reisbestemming. Je kunt hier immers de ‘big five’ bewonderen tijdens een safari door één van de vele nationale parken. Steden als Kaapstad en Johannesburg vragen ook om een uitgebreid bezoek. Vooral het uitzicht vanaf de machtige Tafelberg is meer dan de moeite waard. Nog een voordeel is dat er geen tijdsverschil is. Ondanks de lange reis zul je dus geen last hebben van een jetlag.

Peru

Qua toerisme groeit Peru alsmaar verder. Miljoenen mensen komen vandaag de dag naar het land om allerlei dingen te bezoeken. Vooral Machu Pichu, één van de zeven moderne wereldwonderen, is ongekend populair. Deze is te bereiken vanuit de stad Cusco, die op meer dan 3.000 meter hoogte ligt. De hoofdstad Lima is al even indrukwekkend vanwege de enorme grootte en alles wat er om je heen te zien is. Daarnaast bezit dit prachtige land een kustlijn, woestijn en jungle, plus het enorm grote Andes gebergte. In Peru kun je dus van alles wel wat zien.

Nieuw-Zeeland

In het uiterste hoekje van de wereld is Nieuw-Zeeland gelegen. Dit werd ontdekt door Abel Tasman, onze landgenoot. Het staat bekend om de overweldigende natuur, plus knusse steden als Auckland en Wellington. Er naartoe reizen duurt lang, maar is aan het einde van de rit meer dan de moeite waard. Niemand zal hier ook maar een minuut spijt van krijgen.

alante-x